Benzer Konular

 Soru : 

Chrome üzerinden uygulama yüklerken ziyaret ettiğiniz web sitesindeki verileri okuma ve değiştirme uyarısı vermesinin nedeni ve çözümü?

 Çözüm : 

Uygulamalar ve uzantılar tarafından istenen izinler

Uygulamaları ve uzantıları yüklediğinizde veya güncellediğinizde, verilerinize erişmek için bir uyarı görüntülenebilir. Uyarı, uygulamanın tehlikeli olduğu anlamına gelmez; sadece tehlikeli olabileceğini gösterir. İzne onay vermek için uyarıyı kabul edin veya uygulamanın ya da uzantının bilgilerinize erişmesini engellemek için reddedin.

İzin seviyelerini tanıma

Uygulamaların ve uzantıların isteyebileceği izinler ve olası risk seviyeleri aşağıda açıklanmaktadır.
Yüksek düzey uyarı 
İzin, bilgisayarınızdaki tüm verilere ve ziyaret ettiğiniz web sitelerine erişimi gerektirdiğinde bu, uygulama veya uzantının tarayıcınızın içindeki veya dışındaki neredeyse her şeye erişebileceği (web kamerası, kişisel dosyalar) anlamına gelir.
Orta düzey uyarı 
Bu uyarılar aşağıdakilere erişim isteğinde bulunabilir:
  • Ziyaret ettiğiniz tüm web sitelerindeki verileriniz, ziyaret ettiğiniz her sayfadaki (banka hesabı, Facebook) verileri okuma, isteme veya değiştirme erişimi sağlar.
  • Bir web sitesi listesindeki verileriniz, belirtilen web siteleri listesindeki ziyaret ettiğiniz sayfalarda bulunan verileri okuma, isteme veya değiştirme erişimi sağlar.
Düşük düzey uyarı 
Bu izin şunlara erişim için istekte bulunur:
  • Yüklü uygulamalarınızın, uzantılarınızın ve temalarınızın listesi: Uygulama veya uzantı, yüklediğiniz temaları, uzantıları ve uygulamaları etkinleştirebilir, devre dışı bırakabilir, başlatabilir veya bunların yüklemesini kaldırabilir.
  • Yer işaretleri: Uygulama veya uzantı, yer işaretlerinizi okuyabilir, değiştirebilir, düzenleyebilir ve bunlara ekleme yapabilir.
  • Tarama geçmişiniz: Uygulama veya uzantı, tarama geçmişinizi okuyabilir ve silebilir.
  • Sekmeleriniz ve tarama etkinliğiniz: Uygulama veya uzantı, ziyaret ettiğiniz web sitelerinin URL'lerini ve başlıklarını görebilir. Açık sekmelerde ve pencerelerde yeni sayfalara gitmenin yanı sıra sekmeleri ve pencereleri de açıp kapatabilir.
  • Fiziksel konumunuz: Uygulama veya uzantı, bilgisayarınızın veya cihazınızın geçerli konumunu kullanabilir.
  • Kopyaladığınız ve yapıştırdığınız veriler: Uygulama veya uzantı, kopyaladığınız ve yapıştırdığınız bilgilere erişebilir
  • İsteğe bağlı izinler, uygulama veya uzantı yüklendikten sonra izinleri reddetmenizi veya bunlara izin vermenizi ister. İsteğe bağlı izinlere onay verdiğinizde daha sonra bunları değiştiremezsiniz.


YaRGuCi
TRKlavye - 2018 yılında Haziran Ayının başlarında kurulmuş bir sohbet ve webmaster sunucusudur. Ziyaretçilerimize ve sevgili değer verdiğimiz üyelerimize en güzel sohbet ortamını sağlamak ve onlara webmasterlik konusunda yardımcı olmak amacıyla disiplinli ve profesionel bir kadro ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Birbirinden kıymetli yöneticilerimizle her daim değerli üyelerimize ve kullanıcılarımıza güvenli ve huzurlu bir ortam oluşturmak için daima kendimizi geliştirmekte emin adımlarla yolumuza devam etmekteyiz
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
 
TRKlavye.NET Webmaster Sitesi © 2018 yılında Haziran Ayının başlarında kurulmuş bir sohbet ve webmaster sunucusudur. Ziyaretçilerimize ve sevgili değer verdiğimiz üyelerimize en güzel sohbet ortamını sağlamak ve onlara webmasterlik konusunda yardımcı olmak amacıyla disiplinli ve profesionel bir kadro ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Birbirinden kıymetli yöneticilerimizle her daim değerli üyelerimize ve kullanıcılarımıza güvenli ve huzurlu bir ortam oluşturmak için daima kendimizi geliştirmekte emin adımlarla yolumuza devam etmekteyiz. Webmaster Sitesi
Top

Resmi Web Site Adresimiz ==> TRKlavye.NET

X