Benzer Konular

index silme
Arama motorları bir web sitesi üzerinde görmüş olduğu tüm varolan ve zaman aşımına uğramış sayfaları bile indexlemeye devam edebilir. Bu durum bazı web site sahiplerinin hoşuna gitmeyebilir.Çünkü; bu tür durumlarda ilerleyen zamanlarda Google açısından zamanla web siteniz ile alakalı index alma konusunda ciddi manada sorunlara yol açabilir.

Peki Hangi Durumlarda İçerik Temizlenmelidir ?

  • Daha önceden Googltarafından index almış, ancak; bir süre sonra silinen.
Bu olası durum, web sitemizde daha önce yayınlamış olduğumuz içeriğin güncelliğini kaybetmesi yada (E-Ticaret Sitesi vb. site sahibiyseniz) satılan ürünün satışının sona ermesi, satışın durdurulması, kampayanın sona ermesi, ürünün stokta kalmaması gibi durumlarda yaşanılabilecek olası durumlarda içeriklerinizi güncellemenizi öneririz.
  • Web sitenizde yer almayan yada geçerliliğini kaybetmiş sayfalara verilmiş harici dış ve iç linkler.
Bu durum ise; web sitenizde yer almayan bir sayfanın olduğu varsayarak, başka web siteler tarafından verilen dış linkler, buna istisnaden web sitenizde bozuk olan harici iç linkleri örnek gösterebiliriz.
  • Web sitenin başka bir sunucuya yada adrese taşınması sonucu, eski web sitenizdeki indexlerin silinerek yeni siteye aktarılması gerekmektedir.
  • Daha önceden indexlenmiş olan bir içerik silindiyse, o içeriğe verilen link silinmemiş olabilir.
  • Kodlama hataları sonucu verilem linkler ve kodlamayı yanlış anlama sebepleriyle verilmiş olan linkler.
  • Ref kodlarını ekleyerek reklam amacı ile bilinçli bir şekilde verilen linkler.
  • Gizlenmiş içerik
Gizlenmiş içerik, bir web sitesindeki ürün veya bilgilerin sadece istenilen üye veya kişilere açık olması durumunda, arama motorları tarafından o içeriğe erişebilecek ziyaretleri engellemek amacıyla bu tür sayfaların indexleri temizlenmektedir.

İçerik Temizleme Yöntemleri ve Seçenekleri Nelerdir?

  • Bir web sitesinin tamamen arama motorlarından temizlenmesi,
  • Bir web sitenin tüm Googlsonuçlarının başka bir siteye taşınması,
  • Bir web sitesine ait belirli içeriklerin temizlenmesi
  • Web sitemizde olmayan sayfaların arama motorlarında varmış gibi gösterilmesi, web sitelerin daha fazla index sayısına ulaşması düşüncesini göz önüne alarak spam şüphesine sebep olabilir. Bu nedenledir ki; geçerliliğini yitirmiş indexler, web sitelerin SEO çalışmalarının önünü keserek ve dahada önemlisi arama motorları, bu durumu filtreye alarak cezalandırmasına sebep olabilir.
  • Bu sebeplerin doğuracağı bir diğer olumsuz husus ise; arama motorlarında varolan geçerliliğini yitirmiş indexler, web sitenizin imgelerine zarar verebilir.
  • Gelen üyeler, misafir kullanıcılar aradıkları bir bilgiyi veya ürün üzerinden sizin web sitenizde olmayan bir sayfaya ulaştıklarında/yönlendirildiğinde aldatıldığının düşüncesine kapılabilirler.
  • Bu sayılan hususlar dışında, admin giriş paneli veya web sitenize ait resmi belge ve bilgilerin arama motorları üzerinden gelebilecek her türlü kullanıcıya gizli olması gerekir.
  • Webmaster Araçları
  • Robots.txt
  • Meta Kodu
  • Htaccess
Istenmeyen Indexler Neden Silinmelidir? Hangi Yöntemlerle Index Silinmelidir?

  • Webmaster Araçları Konfigürasyonu
Webmaster araçları, arama motorlarının web site sahiplerine arama, tarama vb. durumlarıyla ilgili bilgilendirme ve düzenleme imkanı sunmaktadır.

En çok kullanılan arama motoru olarak Googlyi ele alacağız.

Web sitemizi ilk olarak  Google Webmaster Araçla’na kayıt edelim ve kayıt ettikten sonra, Site Yapılandırma Kısmında, ==>Tarayıcı Erişimi kısmına geçip ==>Robots.txt dosyası oluşturun sekmesi ile web sitemizin tüm içeriğinin Googltarafından görülmesini veya diğer Seçenek ile Tüm sitenin Google arama sonuçlarından kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.
index silme
Eğer tüm web site indexi yerine sitedeki tekil olan linklerin kaldırılmasını istiyorsanız, Tarayıcı Erişimi kısmından ==> URL’yi kaldır sekmesinden, kaldırmak istemiş olduğunuz url'leri girip Google tarafından değerlendirilmesini istiyoruz.

Robots.txt Nasıl Olmalıdır?


robots.txt
Webmaster araçları'dan Robots.txt yi düzenleyerek tüm web site içeriği üzerinde gerekli tüm ayarları yapabiliyoruz. Ancak; Robots.txt dosyasını manuel olarak kaldırılmasını istediğiniz sayfa, dizin, kategori ve tüm web site içeriğini arama motorlarından rahat bir şekilde silebilirsiniz.

Tüm Siteyi Silmek için;

User-agent: *

Disallow: /

Sadece istenilen Sayfa, Dizin veya Kategori için

User-agent: *

Disallow: / https://www.trklavye.net/gecersiz-url

Disallow: / https://www.trklavye.net/gecersiz-kategori

Disallow: / https://www.trklavye.net/?ref


Google Resim Aramaları için;

google görsel arama

Sadece İstenilen Resim;

User-Agent: Googlebot-Image

Disallow: /images/trklavye.jpg


Sitedeki Tüm Resimler;

User-Agent: Googlebot-Image

Disallow: /


Meta Kodu Ekleme: Tüm web site içeriğinin yada istenilen içeriklerin indexlerini silmek için; meta robots kodu kullanılabilmektedir.

Aşağıda yer alan kodu sadece istenilen sayfalara yerleştirerek o sayfaların indexlerini kaldırabilirsiniz veya tüm sayfalara yerleştirerek site içeriğinin tüm indexini, bir sonraki arama motoru botunun ziyaretiyle arama motoru sonuçlarından kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

<meta content=”noindex, nofollow”>


Tüm arama motorlarından ziyade bazı arama motorlarının indexlerini silmek isterseniz, aşağıdaki örnekteki gibi sadece o botun adı girilmelidir.

<meta content=”noindex, nofollow “>


Bunların dışında arama motorlarının sitenizi belleklemesini engellemek veya bellekteki sayfaların silinmesini sağlamak için aşağıdaki kodu eklemeniz gerekir.

<meta content=”noarchive”>


Htaccess Düzenlemesi Nasıl Yapılmalıdır?

Web Site adresinin değişmesi neticesinde eski siteye ait verilerin yeni siteye yönlendirilmesi ile, hem arama motoru üzerinden gelecek ziyaretleri yeni siteye kayıpsız olmadan yönlendirecek, hem de bu yönlendirme ile eski verilerinde de yeni site verileri olarak değiştirilmesini sağlamak için .htaccess düzenlemesi kullanılmaktadır.


.htaccess

  • .Htaccess ile 301 yönlendirmesi yapılarak web siteyi tamamen başka bir web adresine yönlendirebilir.

404 Sayfa
  • Açılmayan sayfalar için ise; 404 sayfası oluşturularak 404 sayfalarının indexlenmesi diğer yöntemleri ile engellenebilir.
  • Eski bir ürün veya bilgi sayfasının yeni bir ürün sayfasına yönlendirilmesini sağlayabiliriz.
  • Redirect permanent http://www.eskisite.com/http://www.yenisite.com/


YaRGuCi
TRKlavye - 2018 yılında Haziran Ayının başlarında kurulmuş bir sohbet ve webmaster sunucusudur. Ziyaretçilerimize ve sevgili değer verdiğimiz üyelerimize en güzel sohbet ortamını sağlamak ve onlara webmasterlik konusunda yardımcı olmak amacıyla disiplinli ve profesionel bir kadro ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Birbirinden kıymetli yöneticilerimizle her daim değerli üyelerimize ve kullanıcılarımıza güvenli ve huzurlu bir ortam oluşturmak için daima kendimizi geliştirmekte emin adımlarla yolumuza devam etmekteyiz
Blogger
Disqus
Pilih Sistem Komentar Yang Anda Sukai
 
TRKlavye.NET Webmaster Sitesi © 2018 yılında Haziran Ayının başlarında kurulmuş bir sohbet ve webmaster sunucusudur. Ziyaretçilerimize ve sevgili değer verdiğimiz üyelerimize en güzel sohbet ortamını sağlamak ve onlara webmasterlik konusunda yardımcı olmak amacıyla disiplinli ve profesionel bir kadro ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Birbirinden kıymetli yöneticilerimizle her daim değerli üyelerimize ve kullanıcılarımıza güvenli ve huzurlu bir ortam oluşturmak için daima kendimizi geliştirmekte emin adımlarla yolumuza devam etmekteyiz. Webmaster Sitesi
Top

Resmi Web Site Adresimiz ==> TRKlavye.NET

X